17 Temmuz 2018 Salı

KADIN

Bir kadının kendinin farkında olma halini seviyorum .

Cinsiyetçi bir yaklaşım değil bu yanlış anlaşılmasın. Etrafımda aciz mağdur olan ya da öyle görünmek isteyen ya da bu düşünceye sarılıp yaşamayı tercih eden o kadar çok kadın var ki gücünün kendinin yapabileceklerinin farkında olan kadınları görünce gıptayla mutlulukla hayranlıkla izliyorum onları. Özeniyor rol model alıyorum . Bak diyorum ne kadınlar var . En vazgeçmiş pes etmiş anlarımda gözümün önüne getiriyorum. Böyle bir dertle baş etmiş biri var senin derdin ne ki .

Yaşanan hayat çekilen dertler kıyaslanmaz elbet, her olaya farklı zamanlarda yaklaşımımız bile farklı olabiliyor. Ama gücü hayat felsefesi edinmiş kadınlar var. yıkılıp köşesinde durmaktansa ,  zorla yaşaması gereken zorla yaşatılan her zorluğa baş kaldıran itiraz eden hakkını savunan ve hak ettiğini alan kadınlardan bahsediyorum.

Eşitlik savunucusu biri değilim. Özellikle hayata böyle tutunmuş hak ettiğini koparıp alan kadınlar varken . Hayat onlara eşit haklar sunmazken onların şartları eşitleme azmine hayran oluyorum .

Bir de tam tersi kadınlar var beni varlıkları bile rahatsız eden hemcinsim olmalarından hicap duyduğum. Ve bir takım densizin bütün kadınlar aynı safsatasında aynı kefeye konduğum aciz kadınlar.Beden ve zeka dengesini kuramamış . Görseli satıp beyni rafa kaldıran kadınlar. Primin bacak boyu olduğuna kanaat getiren. Boyandıkça sermayeyi arttıracağını düşünen ne yazık ki değersiz taşa dönüşen gün be gün yer edeceğim dediği dünyada yerinden hayatından haklarından edilen kadınlar.Hayat bize bunu sundu bizde bunu yaşadık diyecekler . Ya da senin mutlu hayatında bu fikirde olman kolay zoru mu gördün sen diyecekler. Şükredecek bir hayatım var evet. Yaşanan yaşanması muhtemel hayat hikayelerini duydukça ben olsam ne yapardım nasıl tepki verir nasıl bir yol izlerdim diye düşünüyorum. Başa gelmeden bilinmez ama beynimin almadığı hangi zor seni battığın batakta yaşamaya mecbur bırakır. Sormazlar mı sen ne kadar istedin gidişatı değiştirmeyi ve ne yaptın bunun için? Ahkam kesmek kolay zordu kabul ettim pes ettim yaşadım gittim . Kolay olan ne ki ? Zor olacak ki sınav olsun . Kazanacaksın ki tadı olsun yaşamaya değer bir amacın olsun . Çabalamadan kolayı seçip dibe batarken biraz zorlanıp birkaç kulaçla nefes alacak uzaklıktasın belki. Denedin mi ? Hayır Çabaladın mı Hayır? İstedin mi belli ki Hayır? O zaman müstehak bir hayat yaşıyorsun . Batışların allengirli olsun demekten başka bir şey gelmez elden .

Güçlü kadınlara selam olsun. İyi ki varsınız ? Gücünüz daim olsun .

Suzan DİNLER

GÜÇLÜ KADIN ile ilgili görsel sonucu