11 Ağustos 2017 Cuma

Senin Derdin Dert Mi Ki Benim Derdim Yanında !

Bazı insanlar sizden direkt bir şey istemezler. Öncelikle size o olmayan şey hakkında nasıl bir üzüntü duyduğunu ve o yoksunlukta çok zorlandığından bahsederler . Cümle içerisinde o kadar teyit eder ki bu düşünce bir süre sonra o yoksunluğun zor bir durum olduğunu kanıksamış o duruma gerçekten üzülür olmuşsunuzdur. Yapılan aslında demogojinin tanımıdır. Bir nevi duygularınızın sömürülme hali.

İlk zamanlar yardımcı olmak adına her şeyi yapacak olan siz bir süre sonra buna kendinizi mecbur hissedersiniz. Duygularınızın kuşatılmış olması sizi çıkmaza sürüklemiştir. Kendi dertleriniz bir yana o kişinin o malum yoksunluğu için dertlenmeye hatta tek derdinizin bu olmasına sebep olmuştur.

Kişilerin duygularınızı ele geçirmesine izin vermeyin . Arada bir insan detoksu yapın . Yalnız kalın. arının, dinlenin . Diğer o malum dertleri bir yana bırakın kendi dertlerinize odaklanın . Hani o kişi yanında hissettiğiniz "ya ben ne kadar dertsizmişim" hissi bakın zamanla geçmeye başlayacak . Gözünüzü kapattığınız size ve sizin dertlerinize döneceksiniz.

Her dert kişiye özeldir. Allah kimseye kaldıramayacağı derdi yük ettirmez. Bırakın ,uzaklaşın kendi dertleri sıkıntılarıyla yüzleşmelerine izin verin . Başkaları için kendinizi paralarken sizin sadece ruhani huzurunuz bir süre sonra size de yük olacak çünkü . O kullanılıyormuş hissi ve kişinin nasıl olsa bunu yapar diye düşünüp çekinmeden, danışmadan sizden bunu beklemesi o huzuru azaltacak bir süre sonra bitirecektir.

Yardım etmek mükemmel bir his. Başkaları için yapılabilecek yegane şey. Ama her şey gibi bununda sınırları olmalı. Bu en yakınlarınızdan en uzağınıza kadar herkes için geçerli. Sonsuza kadar para desteği vereceğiniz insan asalak ,hazırcı biri olması için sizin ona yardım etmeniz demek mesela . Ya da her gün yemek götürdüğünüz birinin nasıl olsa yemek gelecek fikri ile bir beklentiye girmesi , Derdini hep dinlediğiniz kişi sizin nasıl olduğunuzu sormadan "Bak bugün de bu oldu" diye başlayan dertlerine mecburi ortak olacaksınız.

Değer vermek güzel ama karşılığında değer görülüyorsa! Unutmayın sizin için en değerlisi sizsiniz. Bir başkası sizin önünüze geçmeye çalıştığında bunu anımsayın . Aşk sevgi yardımlaşmak güzel duygular ama kendinizi feda etmeden yaralamadan tüketmeden yaşanırsa.

Son olarak . O malum dertlerinizi de çok dert etmeyin. Geçmeyen azalmayan bitmeyen hangi acı var ki bu dünyada . Çok şükür her gecenin kavuştuğu bir sabah var .

Güzel sabahlara uyanmanız dileğiyle :)


Suzan DİNLER .


DERT ile ilgili görsel sonucu

2 yorum:

  1. Yazıyı okuyunca biran düşündüm de kendi sorunlarımı bir daha en yakınımdaki ile paylaşmasam mı artık : ) Teşekkür ederim, Sizi de Kendi Bloğum'a Beklerim, Okuyup Yorum Yazmanız Dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşmak güzeldir. Mühim olan ölçü sanırım :)
      Yazılarınızı okuyacağım . İyi günler dilerim .

      Sil